SOÓS JÓZSEF  ES455349 INGATLANRENDEZŐ FÖLDMÉRŐ

9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051      E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU  

******  FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******

  ÉPÜLETFELTÜNTETÉSI VÁZRAJZ KÉSZÍTÉSE (ÉPÜLET FELMÉRÉSE)

 

Ha egy épület elkészült, akkor azt be kell jegyeztetni a Földhivatal által vezetett ingatlan-nyilvántartásba, ami azt jelenti hogy az ingatlan-nyilvántartási térképen is megjelenik, illetve a tulajdoni lapra is rákerül.
Épület feltüntetést általában akkor kell készíttetni, amikor az elkészült épületre az önkormányzat kiadta a jogerős lakhatási engedélyt. A használatbavételi engedélyen erre fel is szólítja az építésügyi hatóság a tulajdonost.

Persze előfordul, hogy ez valamilyen okból elmarad, elfelejtődik. Ilyenkor általában hagyaték, adás-vétel, hitel-ügyintézés, épületbővítés során szokott kiderülni a dolog és általában sürgősen kell az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztetni.

Mi vállaljuk épülete földhivatali bejegyzését, és hogy ezt önnek a legkevesebb fáradságba kerüljön és lehető legolcsóbb legyen ez, célszerű az alábbi menetben megcsinálni:

A megrendelés felvétele telefonon a 06-30-290-2051, vagy e-mailben az soos.j@atlasz-hkft.hu célszerű. Szükséges megadni település nevet és a helyrajzi számot.

Egyeztetett időpontban felmérjük az épületet. Ekkor kell aláírni az ingatlan-nyilvántartási kérelmet, átadni egy  jogerős lakhatási engedélyt (ennek hiányában fennmaradási engedélyt, vagy 10 évnél régebbi épületnél Építésügyi hatóság által kiadott igazolást). Ezek után önnek semmi tennivalója nincs.

Elkészítjük az épületfeltüntetési vázrajzot, és átadjuk a földhivatalnak záradékolásra (vizsgálat).

Záradékolás után a kérelemmel lezáradékolt Épületfeltüntetési vázrajzot, eredeti, jogerős lakhatási, vagy fennmaradási engedélyt, 6000 Ft bejegyzési illeték megfizetésével, leadjuk a földhivatali iktatóba, melyet követő napon az épületfeltüntetés iránti kérelem már széljegyként szerepel a tulajdoni lapon. A teljes bejegyzésről a földhivatal postai úton küld egyszerűsített határozatot.
Szükség estén a megrendelő részére a kérelem másolatát (amely tartalmazza a földhivatal pecsétjét, ügyintéző aláírását és átvételi időpontot és igazolást) és Épületfeltüntetési vázrajzot átadunk. Ez azért célszerű mert az átvezetés több időt is igénybe vehet és sok helyen az igazolást is elfogadják. 

vissza


******  FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******
9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051      E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU 
 ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEK VESZPRÉM-VARSÁNY ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEK VESZPRÉM-VARSÁNY ÁSVÁNYRÁRÓ BEZENYE DARNÓZSELI DUNAKILITI DUNAREMETE DUNASZIGET FEKETEERDŐ HALÁSZI HÉDERVÁR HEGYESHALOM JÁNOSSOMORJA KÁROLYHÁZA KIMLE KISBODAK LÉBÉNY LEVÉL LIPÓT MÁRIAKÁLNOK MECSÉR MOSONMAGYARÓVÁR MOSONSZENTMIKLÓS MOSONSZOLNOK PÜSKI RAJKA ÚJRÓNAFŐ VÁRBALOG GYŐRSÖVÉNYHÁZ BŐSÁRKÁNY FEHÉRTÓ BEZI CSORNA