SOÓS JÓZSEF  ES455349 INGATLANRENDEZŐ FÖLDMÉRŐ

9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051     E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU

****** FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******

 FÖLDMÉRÉSI SZOLGÁLTATÁSOK:

Telekkitűzés: A telekhatár töréspontjainak helyszíni megjelölése, az esetleges eltérések kimutatása. Bővebben.


Épületfeltüntetési vázrajz : új épületek, létesítmények feltüntetése a nyilvántartási térképen és a tulajdoni lapon a használatbavételi, vagy fennmaradási engedélynek megfelelően Bővebben.


Épületkiemelés: Változási vázrajz önálló épületről.  Az épületkiemelést akár új, akár már meglévő és az ingatlan-nyilvántartási térképen szereplő épület esetén akkor kell készíttetni, ha más a tulajdonosa a teleknek, és a rajta álló épületnek. Ilyenkor az épület önálló tulajdoni albetétre kerül. Az átvezetéshez a tulajdonjogról szóló szerződést kell mellékelni. A szerződést ügyvéddel kell készíttetni, vagy közjegyzővel kell hitelesíttetni. Az önálló épületről készített változási vázrajzot a földmérő a körzeti földhivatallal záradékoltatja, és a záradékolt vázrajzot átadja a megbízónak. A záradékolt vázrajz két példányát a szerződésekkel együtt a megbízó jogi képviselője (ügyvéd) adhatja be a földhivatalba átvezetésre.


        Telekalakítások:

           Telekmegosztás: egy vagy több telekből több telek kialakítása.

           Telekegyesítés: két vagy több telekből egy telek létrehozása (összevonása)

           Telekhatár-rendezés: két vagy több telek közötti határvonalak megváltoztatása úgy, hogy a telkek megmaradnak.    

       Bővebben.

Művelési ág változási vázrajz: akkor kell készíteni ha a telek egy részének a funkciója, művelési ága megváltozik.


 Szolgalmi jogokra vonatkozó vázrajzok:

A földrészletre vonatkozó telki szolgalmi jogok, vagy földhasználati jogok ingatlannyilvántartási bejegyzéséhez vázrajzot kell készíttetni. A vázrajz hosszú vastag szaggatott vonallal tartalmazza az érintett területrész határát. Az egyes területeket római számokkal jelöli, és feltünteti azok területét, és azt, hogy az adott területre kit és milyen jog illet meg.
Főbb típusai az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanra vonatkozó több kezelői jog, vagyonkezelői jog, villamos berendezések elhelyezését biztosító használati jog, vezetékjog, vízvezetési és bányaszolgalmi jog bejegyzésével kapcsolatos változási vázrajzok.


Családi házak építési kitűzése megrendelői tervek alapján mérőállomással (geodézia):

A nem elég pontosan kitűzött épület az építés és használat során sok bosszúságot és többletköltséget okozhat (pl.: a szerkezeti elemek nem megfelelően csatlakoznak, burkolatok nem készíthetőek el elég szabályosan). Mérőállomással nagy pontossággal, és gazdaságosan ki tudjuk tűzni távolságokat szögeket íveket. Általában egy családi háznál elegendő geodéziai módszerrel az alapot és a lábazatot kitűzni, ezekből kiindulva az épület pontosan megépíthető. Bővebben. 


cimlap


****** FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******
9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051     E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU
 ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEK VESZPRÉM-VARSÁNY ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEKVESZPRÉM-VARSÁNY ÁSVÁNYRÁRÓ BEZENYE DARNÓZSELI DUNAKILITI DUNAREMETE DUNASZIGET FEKETEERDŐ HALÁSZI HÉDERVÁR HEGYESHALOM JÁNOSSOMORJA KÁROLYHÁZA KIMLE KISBODAK LÉBÉNY LEVÉL LIPÓT MÁRIAKÁLNOK MECSÉR MOSONMAGYARÓVÁR MOSONSZENTMIKLÓS MOSONSZOLNOK PÜSKI RAJKA ÚJRÓNAFŐ VÁRBALOG GYŐRSÖVÉNYHÁZ BŐSÁRKÁNY FEHÉRTÓ BEZI CSORNA