SOÓS JÓZSEF  ES455349 INGATLANRENDEZŐ FÖLDMÉRŐ

9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051     E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU

****** FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******

  TELEK KITŰZÉSE (TELEK KIMÉRÉSE)

A földrészlet vagy telek kitűzése (telek kimérése) a telekhatár ingatlan-nyilvántartási térképen szereplő töréspontjainak a helyszínen való megjelölését jelenti. 

Telekhatárt csak ingatlanrendezői minősítéssel rendelkező földmérő tűzhet ki.

Mikor érdemes kitűzetni a telket?

     Kerítésépítés előtt.

     A szomszédok között fennálló, a telekhatár pontos helyére vonatkozó vita tisztázására.

     Telekvásárlás esetén a birtokhatárok, illetve terület nagyságának  ellenőrzésére. 

     Építkezés megkezdése előtt, mert a telekhatáron túl épített épület igen nagy költséget és hosszas pereskedést okozhat!

Nem végezhető kitűzés akkor, ha az ingatlan határát érintő per folyamatban van!

                                                                                         Munkamenet:

A megrendelés felvétele telefonon a 06-30-290-2051, vagy e-mailben az soos.j@atlasz-hkft.hu célszerű. Szükséges megadni település nevet és a helyrajzi számot.

Felmérés elvégzése:

Ha a telek részben, vagy egészben kerített, vagy a birtokhatárai megjelöltek, akkor a tényleges kitűzés előtt szükséges előzetes felmérés, mely során megmérjük és megállapítjuk, hogy az elkerített, helyszíni állapot hogyan viszonyul a nyilvántartott térképi-jogi határvonalakhoz. A bemérés alapján készítünk Kitűzési vázrajzot. A Kitűzési vázrajzon feltüntetjük a telek méreteit, és az esetleges elbirtokolt területek méreteit területeit.

Birtokhatár-pontok kitűzése, Vázrajz átadása:

A kitűzés során a birtokhatár-pontokat fakaróval, jelöljük meg, és átadjuk a kitűzés dokumentálásaként a Kitűzési vázrajzot. A megrendelőnek érdemes a pontokat állandósítani. (Ez azt jelenti, hogy a fakarók mellé érdemes vasrudat leverni, vagy betonoszlopot leásni.) Így elkerülhető, hogy a pontok eltűnjenek és a kitűzést meg kelljen ismételni.

Földhivatali anyagleadás:

A Kitűzési vázrajzot és a mérési, számítási dokumentációt leadjuk az illetékes földhivatalba.


Ha a kitűzés során a földmérő túlhasználatot állapít meg, vagyis valamelyik szomszéd telek tulajdonosa használja a kitűzött telek egy részét, a kitűzési vázrajz egy másolatával együtt fel kell szólítani a szomszédot a telekhatár rendezésére. Ez azért is fontos, hogy elkerülhető legyen,    elbirtoklás alapján az elkerített területrészt a tulajdonos végleg elveszítse! Ha a szomszéd tulajdonos nem hajlandó visszaadni a jogtalanul birtokolt területrészt, akkor a terület visszaszerzése bírósági úton lehetséges.

vissza


****** FÖLDMÉRÉSI, GEODÉZIAI SZOLGÁLTATÁS SZIGETKÖZ, GYŐR ÉS MOSONMAGYARÓVÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN ******
9178 HÉDERVÁR, FÕ ÚT 3.    TEL: 30/290-2051     E-MAIL: SOOS.J@ATLASZ-HKFT.HU
 ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEK VESZPRÉM-VARSÁNY ABDA BAKONYGYIRÓT BAKONYPÉTERD BAKONYSZENT-LÁSZLÓ BŐNY BÖRCS DUNASZEG DUNASZENTPÁL ÉCS ENESE FENYŐFŐ GÖNYŰ GYŐR GYŐRASSZONYFA GYŐRLADAMÉR GYŐRSÁG GYŐRÚJBARÁT GYŐRÚJFALU GYŐRZÁMOLY IKRÉNY KISBAJCS KORONCÓ KUNSZIGET LÁZI MEZŐÖRS NAGYBAJCS NAGYSZENTJÁNOS NYALKA NYÚL ÖTTEVÉNY PANNONHALMA PÁZMÁNDFALU PÉR RÁBAPATONA RAVAZD RÉTALAP ROMÁND SIKÁTOR SOKORÓPÁTKA TÁP TÁPSZENTMIKLÓS TARJÁNPUSZTA TÉNYŐ TÖLTÉSTAVA VÁMOSSZABADI VÉNEKVESZPRÉM-VARSÁNY ÁSVÁNYRÁRÓ BEZENYE DARNÓZSELI DUNAKILITI DUNAREMETE DUNASZIGET FEKETEERDŐ HALÁSZI HÉDERVÁR HEGYESHALOM JÁNOSSOMORJA KÁROLYHÁZA KIMLE KISBODAK LÉBÉNY LEVÉL LIPÓT MÁRIAKÁLNOK MECSÉR MOSONMAGYARÓVÁR MOSONSZENTMIKLÓS MOSONSZOLNOK PÜSKI RAJKA ÚJRÓNAFŐ VÁRBALOG GYŐRSÖVÉNYHÁZ BŐSÁRKÁNY FEHÉRTÓ BEZI CSORNA